10 Ağustos 2009 Pazartesi

ilk haftanın ardından ufak ufak...

turkcell super lig'imizin ilk haftası nihayet diyebileceğimiz denizlispor - fenerbahçe maçıyla bitti.ancak bazı maçları veya özetlerini izleyebildim ama yinede bir değerlendirelim neler olmuş süpeeerrrr ligimizde.

bursaspor'la başlamak istiyorum. nitekim ilk hafta kazanan tek evsahibi takımdı bursaspor. bursa formanın arkasına uludağ'ın reklamını alarak beni o balic'li döneme götürdü, ertuğrul hoca daha büyük işler başarabilecek biri ve umarım bu sezon bomba gibi bir bursa izletirler bize. maç sonunda artık galibiyetler sonrası gelenekselleşmiş olan "ivankov'un üçlü çektirmesi" yine yaşandı. güzel de olmuş.
kasımpaşa, yeni çıktığı tsl'ye zor bir deplasmanla başladı. zaten ilk hafta kim ne der paşa'ya, hele biraz ısınsın lige; bu sene farklı olabilir.

ve beraberlikspor'a değinelim biraz. kayseri tam anlamıyla kaldığı yerden devam ediyor. geçen sezon istikrarlı bir beraberlik çizgisi yakalayan anadolu aslanları bu hastalığına ilk hafta itibariyle çare bulamamış gözüküyor ama ilk hafta olur böyle.
gençlerbirliği'de kayseri'nin oyununa gelerek 1 puana razı olmuş. ilk haftanın verdiği hazırlıksızlık bu iki takımda oldukça göze çarptı.


bir diğer beraberlikte manisaspor - eskişehirspor maçından geldi. yalnız manisaspor internet sitesini bir güncellesin yahu. sitede hala ilk maçın hakemi yazıyor bir tek maç hakkında. futbola dönüyoruz ve kaçan net pozisyonlar geliyor önümüze. tarzanlar, iddialı es es ile berabere kalarak 1 puana razı oldular. çokta zarar değil bu durum.


antalyaspor, ankaraspor maçı hakkında pek bir bilgim yok. çok çok afedersiniz sevgili akdenizliler, başkentliler. tek bilgim sandalye tepelerinde bir futbol adamı. adam sandalye tepesinde diye çok konuştun bak maçı almasını bildi diyorsanız içinizden, selam olsun okuyucuma 12 NUMARA!'dan. zaten bende ilginç diye değiniyorum, yani keyif meselesi bu.


diyarbakırspor yılların hasretini galibiyetle gidermek için sahaya çıksada ceyhun'un 100. yıl füzeleri yüzünden bir türlü öne geçemedi ama maçıda bırakmadı ve 5 yıl sonra döndüğü tsl'ye puanla başladı.

ankaragücü ise kaçırdığı gollerle farkı açıp diyar'ın direncini kırmayı bir türlü başaramadı. bu arada dikkat ettim maçın detaylarını ararken medyada bir "vasell'li ankaragücü" söylemi oluşmuş. bakalım vasell rüzgarı nasıl esecek, merakla bekliyorum.



"ibb - son şampiyon" maçına değinmiştik daha önce ama değinmediğim bir şey varki oda bu maç itibariyle nihayet beşiktaş tv'deki şampiyonluk coşkusu sona erdi. bjktv'de şampiyonluk kutlama görüntüleri dışında birşey izlemeyeli 2 buçuk ay falan oldu. sakın kaşınızı çatmayın oradan bana. kaldıramam o bakışları, yeni kalktım zaten. iyi niyetli yorumlar bunlar. hadi bakalım...




ve ve...son maçla birlikte denizlispor'u üst üste 5. kez yenmiş olsada, maçı sunan veya sonradan seslendiren sunucularımızın bir türlü vazgeçemediği şu "denizlide kaybedilen şampiyonluk" konusu artık bitsin yahu. artık denizlispor ve fenerbahçe aynı cümle içinde kullanıldığı her ortamda "aha bakalım ne zaman bahsedecekler denizli faciasından" diye beklemekten paranoya oldum. lütfen sevgili sunucu abilerim, ablalarım(semahat özdoğan'a saygılar) böyle bir hataya düşmeyin sakın, düşenleri uyarın; kulaklarını çekin. paranoya oldum diyorum bakın. (resim 5a: kazım'ın fazla gol göz çıkarmaz temsili)




antep-galatasaray maçıyla devam edelim. cimbom 4-3-3 'e ısınmaya başlamış iyice. hücumda yapılan çapraz koşular, 'messi'vari koşular falan güzel duruyor, etkili oluyor. gaziantepspor ev sahibi olarak iyiydi bence. portekizli hoca bence güzel işler çıkaracak bu takımda. julio sezar iyi transfer olmuş, etkiliydide maç boyunca. yalnız şu varki penaltı tekrarındada ihlal vardı yani 3. kez kullanılmalıydı gerekirse ama gözünden kaçmış hakemin, olur öyle şeyler.


eveett, benim için yeni ezeli rakipler sivas ve trabzon. yani kavgalı gürültülü değil tabi ve öylede olmamalı zaten. neyse ne zaman sivasspor - trabzonspor maçı olsa sonucunu önceden kestirmek mümkün olmuyor ve bence takımlar arsında da tatlı bir rekabet başladı. bakın yıllar sonra bu iş derbi ortamına dökülürse, 12 NUMARA! diye içinizden haykırmazsanız, üzülürüm bilesiniz. tabi üzülmem, nereden bileyim içinizi.
neyse futbol kısmına geçersek sivasspor inişli çıkışlı bir halde ama haftalar ilerledikçe oturacaktır herşey.
trabzonspor ise tarihinde ilk kez sivas'ta yiğidoları yenerek moralle başladı süper lige, fenada oynamıyorlar zaten.



huhhh bitti! diğer haftalarda sanki böyle yapamam gibi geldi birden, ama bir yolunu bulurum. antalya-ankara maçı için tekrar özür diliyorum. ilk haftamız beklediğim gibiydi; takımlar hazır değildi, futbolda haliyle genel olarak zevk vermedi. benden şimdilik bu kadar, hepinize iyi günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder