5 Eylül 2009 Cumartesi

transfer karması #1


transfer sezonu sonunda bitti. dedikodulardan bıkmıştım ne yalan söyleyeyim; sercan, nonda, lugano, ufuk, sezer haberleri yaz boyunca gazeteleri süsledi durdu. oldukça fazla oyuncu takım değiştirdi bu sene. istanbul takımları coştu ama anadoluda boş durmadı. vassell, boukhari, batalla, ali güneş gibi tecrübeli ve yetenekli oyuncular anadoluya giriş yaptı. hazır bu kadar oyuncu var meydanda bende 11 as, 7 yedekten 2 tane takım oluşturdum. hepsi bu yaz boyunca transfer edilen oyuncular. ilk kadromla donatıyorum sayfayı:


diziliş: 4-3-3
leo franco
serdar kurtuluş-----gökhan zan-----matteo ferrari-----ismail köybaşı
erman kılıç-----michael fink-----mustafa sarp
kader keita-----elano-----nihat kahveci


yedekler: serdar kulbilge, mehmet topuz, tabata, bilica, engin baytar, dos santos, vassell
t.d.:frank rijkaard




LEO FRANCO: aslında anlatacak pek bir şey yok; her şey ortada. yıllarca ispanya'da üst düzey futbol oynamış, arjantin milli takımı'nın formasını giymiş tecrübeli eldiven franco, şüphesizki tafarell'den sonra kaleye geçmiş en iyi kaleci. galatasaray'a gelmeseydi de yine ispanya'da rahatça oynayabilirdi. yani son demlerini yaşamak için gelmedi buraya. bu arada kale konusunda hep yabancı eldivenlere güvenen sarı kırmızılılarda son 4 yabancı kaleciden 3'ü güney amerikalı.

SERDAR KURTULUŞ: beşiktaş'ın neden elden çıkarttığını anlayamadığım bir oyuncu serdar. genç ismail köybaşı'yı almak için takasta genç oyuncunuzdan vazgeçiyorsunuz, üstelik iyi bir oyuncu. zaten bu sene anadolu takımları takasla istanbul'luları sömürdü tabiri caizse. serdar hücumda da etkili olabilen hafif savunma zaafı bulunan bence ortalamanın üstünde bir oyuncu. antep'te iş yapabilir.

GÖKHAN ZAN: gökhan 'cam' veya cam adam olarak nam salmış zan, sessiz sedasız bir operasyonla galatasaray'lı oldu. geçmişte çokça sakatlık geçirmiş bir oyuncu olsada bunun nedenini sakatlıkları tam olarak geçmeden sahaya çıkmasına bağlıyor. zaten şu zamana kadarda sağlam top oynuyor yalan yok. bedelsiz olmasıda ayrı bir artı. iyi bir transfer oldu cimboma.

MATTEO FERRARİ: iyi stoper. zaman zaman takımı ileri çıkartırken yaptığı pas hatalarıyla veya dengesiz topa kaymalarıyla sıkıntı yaşatsada beşiktaş'ın işine yarayabilir. tecrübeside cabası.

İSMAİL KÖYBAŞI: bu adamın sol ayağı harika. atağın yönünü soldan sağa çok iyi değiştiriyor, orta açarken kafayı kaldırıp istediği yere topu çok güzel atıyor. kısaca hücum konusunda harika ama işin savunma kısmı biraz sıkıntılı. fiziksel olarak kendisinden iyi oyuncular hava toplarında ismail karşısında zorlanmıyorlar. kademe konusunda da fena durumda. gökhan gönül'ü bu konuda hatmetmesi bize dört dörtlük bir sol bek kazandıracaktır.

ERMAN KILIÇ: sivasspor'un ibb'den transferi. seri bir oyuncu. belediye'deyken izlemekten zevk alırdım, sivastada aynı. takım olarak kötü olmaları verimini azaltmış olasada tecrübeli oyuncu topu ayağına aldığı zaman hala güven vermeye devam ediyor.

MICHAEL FINK: kara kartal'ın bu sezonki en iyi transferlerinden. aşırı mücadeleci ama bir o kadarda karttan uzak futbolu orta sahada beşiktaş'ı rahatlatıyor. vatandaşı ernst ile birlikte orta sahanın yükünü rahatça çekebilirler. hücumda da zaman zaman ileri çıkıp iyi işler yapıyor.

MUSTAFA SARP: bambaşka bir adam. bursaspor'da beğenirdim ama galatasaray'da tutunamayacağına inanıyordum. çok geliştirdi kendisini. ani ataklarda rakibi o kadar iyi oyalayabiliyor ki cimbom o oyalamanın sayesinde savunmaya yerleşiyor. hücuma çıktığında da başarılı. topsuz alanını beğendiğim oyunculardan bir tanesi. rijkaard'ın gözdesi.

KEITA: her ne kadar üçlü hücum hattında gibi gözüksede bazen aşırı şekilde sağ kanada yaslanıyor ve oradan orta açmaya çalışıyor. ben şu zamana kadar başarılı bir ortasını pek görmedim. oysa ki oyunu dikine oynasa veya kanattan orta açmak yerine kanattan içeri dalsa harika olacak. zaten bu kadroda olmasının sebebide bu iki özelliği. keita, ya orta açmayı öğren ya da hiç bulaşma o işlere.

ELANO: şu an bu kadrodaki yerini adıyla aldı. yani daha ısınamadığı için çokta numarasını göremedik. uzaktan golü ve verdiği şık pasları diyorsanız eğer, o yetmez. elano çok daha fazlasını vermesi için alındı. tutupta bir şey söylemek manasız. eleman yeni geldi ve ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu biliyoruz.

NİHAT: geçen sezonu sakatlıklarla geçirdi ve üstünede sezon öncesi kampını kaçırdı. takımada alışamadı henüz. yani hazır değil. elano misali ismiyle burada. geçen sezonki emre gibi inişli ve az çıkışlı bir nihat izleyebiliriz. sabredilmesi gereken bir oyuncu fakat beşiktaş tribünleri erken patlayacak gibi duruyor.

serdar kulbilge: bursapsor ve fenerbahçe'de yıldızı parlayan a milli takıma kadar yükselen serdar, bu sezon gençlerbirliği formasını terletiyor. fiziğiyle kalede sağlam bir görüntü çizen ve tepkeleriyle(refleks) harika kurtarışlara imza atan serdar, takımının en büyük kozlarından.

mehmet topuz: olayların adamı oldu çıktı ama yedek kulübesinden henüz çıkamadı. hırsını güzel futboluyla birleştirerek buralara geldi ama umarızki son olmaz. daum engeline takıldığı vakit geçemeyeceğinin bilincinde olmalı ve formayı bir an önce kapmalı. oynarsa carlos'un açtığı serbest vuruş perdesini sezon sonuna kadar kapatmaz gibime geliyor.

tabata: kara kartal'ın son dakika transferi. delgado'nun yerine alındı ve bence ondan daha hareketli. onun için alex'i örnek vermek yeter. çok katılmasamda alex'in koşan hali diyebiliriz.(alex'te koşuyor yani ondan diyorum) şampiyonlar ligi'nde neler yapacak merak ediyorum.

bilica: aslında buraya bekir'i koyardım ama yedek bekleyecek biri varsa oda bilica'dır. tam bir kapalı kutu. sivasspor dışında başka bir takımda bu kadar göze batmamış. ayrıca luciano'nun ileri çıkıp golü kovalamasına bayılan sarı lacivertli taraftarlar bilica ile o eski günleri yad ediyorlar. bence luciano'dan daha fazla ve daha sağlıksız(rakibi bırakıp çıkıyor bazen) atılıyor hücuma. yabancı kontenjanına takılması onun açısından şanssızlık olsa gerek.

engin baytar: trabzon'a gelmeden önce aldığı cezalarla gündeme gelen engin, şu ana kadar karedeniz ekibinde her hangi bir sorun çıkarmadı. toulouse maçında song'a attırdığı golde hünerlerini bizimle paylaşan yetenekli oyuncu bazı pozisyonlarda biraz daha pası düşünse trabzon daha çok gol atacaktır.

dos santos: teknik + hız + son vuruş, bir orta saha oyuncusuna göre iyi seviyede fakat fiziksel mücadeleden kaçınması veya girdiği mücadeleleri genellikle kaybetmesi onu yedek kulübesine itti. takıma ve türk futboluna alıştıkça daha iyi işler çıkaracaktır ki şu zamana kadar yaptıklarıda gayet iyi. topsuz alanı ve 'toplu alanı' iyi kullanan ve gole yakın olan bir isim. eleman brezilya millisi daha ne.

vassell: hikmet karaman'ın yurt dışı bağlantılarınında payıyla öyle yada böyle ankaragücü'ne transfer olan ingiliz oyuncu sahada son vuruşlarda gösterdiği soğuk kanlılıkla beni oldukça şaşırtıyor. belki premier league için vasat bir oyuncu ama süper lig ve heleki ankaragücü için iyi bir oyuncu.


FRANK RIJKAARD: farklı bir hoca. kimseye çatmayan demeçleri, oyuncularla olan iletişimi ve futbol anlayışı gerçekten farklı. ben daha önce yardımcısıyla bu derece içli dışlı maç yöneten bir adam görmedim. teknik heyette bilimsel bir tasarı hazırlıyormuş edası var. yani her şeyi hesaba katıyorlar. kimseyi küstürmeden işlerini yürüttüler geçtiğimiz 2 ay boyunca. sevdim bu adamları.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder