20 Ağustos 2009 Perşembe

düşler sahnesi

dört takımla birden düşlerimizi gerçekleştirmek için; tek bir kupa için yola çıkacağız bu akşam. avrupa ligi 1. eleme turunda fenerbahçe, galatasaray, trabzonspor ve sivasspor ile ikinci maçlar için işimize yarayan bir sonuç arayacağız aynı zamanda. fenerbahçe ve galatasaray, trabzonspor ve sivasspor’a göre daha kolay rakiplerle oynayacak gibi gözüksede avrupa maçları şakaya gelmez.


100. kuruluş yılını kutlayan isviçre’nin fc sion takımı kadro kalitesi bakımından fenerbahçe’ye rakip olamayacak seviyede ki buda herkesçe aşikar. emilie mpenza dışında takımda türk futbolseverinin tanıdığı bir oyuncu bulunmuyor. zaten sion, rakibi fenerbahçe gibi bireysel yeteneklerinin ağırlığıyla değil, takım oyunuyla bir şeyler başarmaya çalışan bir ekip. takım karekterine bakıldığında gol attıkça hem hücumda hem de savunmada kolay pozisyon bulan ve veren bir takım. gol atınca hücumda istekli bir oyun ortaya koyuyorlar ve ileri çıkan orta saha’nın boşluğu da rakip için bir avantaj sağlıyor. ama bireysel yetenekleri üst düzeyde bir rakibe karşı bugün böyle oynayacaklarını pek zannetmiyorum. fenerbahçe’yle ilgili bir iki bir şey söylemek gerekirse; futbolcuların avrupa ligi’ne daum’dan daha çok inandığını sezdim açıkçası. Demeçlerinde de zaman zaman bu bağlamda şeyler söylüyorlar. ayrıca fenerbahçe gibi gücü ve potansiyeli üst düzeyde olan bir takımın bazı spor yazarlarının dediği gibi risk almadan oynaması gerektiği düşüncesine katılmıyorum. saldır ve farka koş fenerbahçe!

levadia ise liginde namağlup olan ve estonya’nın göz bebeği bir takım. fakat galatasaray’ın, oturmaya başlamış sisteminin bu takımı çözeceğine olan inancım tam. son 2 lig maçında 7 gol atmış aslanların levadia karşısında da gollü bir galibiyet alması işten bile değil. fakat zaman zaman bu tip güçsüz ekiplerle oynarken galatasaray’ın yaşadığı ‘maça yoğunlaşamama sorunu’ ortaya çıkarsa ancak o zaman rakibin şansının artacağı düşüncesindeyim. umarım bu akşam böyle bir şey olmayacak ve rijkard’ın aslanları, kendi taraftarı önünde; ali sami yen’de estonya şampiyonunu dağıtıp ikinci maça kalmadan turu burada alacaktır. haydi bastır galatasaray!


sıra belkide en dengeli eşleşmelerden birine geldi. trabzonspor – toulouse maçı bu akşam oynanacak karşılaşmalar içinde sonucunu kestiremediğimiz maçların başında geliyor. fransız takımı liginin yükselen değerleri arasında kendine yer buluyor. son yıllarda tırmanmaya başladığı üst sıralarda geçen sezon avrupa kupası bileti almaya hak kazandı. sion gibi takım oyununu önde tutan bir takım olsalar da kesinlikle sion’dan daha güçlüler. fiziksel açıdan oldukça dirayetli bir görüntü çizen fransız ekibinin en büyük silahı kuşkusuz golcüleri gignac . şu zamana kadarki toulouse, maçın sonucuna bakmazsızın saldıran, golü isteyen bir takım görüntüsünde. trabzonspor’un olası bir gol yememek için geride beleme taktiği ters tepebilir. fransızlar akıllı futbol oynuyorlar. maçın avni aker’de olmasıda trabzonspor açısından beni düşündürüyor. trabzon’da alınan istenmeyen sonuçlar taraftarın sabrını son haddine getirmiş olabilir ki bunun bu maç patlak vermesi takımın maçtan kopasına neden olabilir. hugo broos’un trabzonspor’unun bu akşam avantajı yakalamasını umuyorum. yalnız şu da var ki,bu tur ilk maçtan bitecek gibi gözükmüyor. İkinci maçta gayet önemli.

ve yiğidolar, bu akşamki en zor maça çıkacaklar temsilcilerimiz içinde. lucesku’nun shaktar’ını konuk ediyorlar. sivasspor deplasmanına ilk kez gelecek olan rumen çalıştırıcının takımını pekte anlatmaya gerek yok. son uefa kupası’nın sahibi olan ukrayna temsilcisi şampiyonlar ligi’ne ön eleme turundaki timoşarek eşleşmesiyle veda etti. timoşarek takımı, sivasspor’a denk belkide daha aşağı bir takım ama shaktar’ı elemek için timoşarek’in yaptığından daha fazla çaba gerektiriyor. son yıllarda sürekli avrupa sahnesinde kendisine yer bulan shaktar için bu eleme turu son şans. kadrosunda kaliteli oyuncuları barındıran turuncu siyahlıların daha önce kendisinden güçsüz bir rakibe karşı kaybetmeleri de bu turda oldukça dikkatli olacakları anlamına geliyor. nitekim sivasspor, lige ve avrupa’ya hazır bir görüntü çizmiyor. ama burada öyle yada böyle kazanılan anderlecht maçındaki gibi erken gollere kavuşursa bir ihtimal olumlu bir sonuç alabilirler. dileğim yiğidolar’ın rakibini şaşkına çevirip ikinci maç için umutla ukrayna’ya gitmesi.


trabzonspor- toulouse 19.45 futbol smart

sivasspor – shaktar donetsk 21.00 show tv

fc sion – fenerbahçe 21.30 euro futbol

galatasaray – levadia 21.45 futbol smart

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder