8 Ağustos 2009 Cumartesi

belediye'den izin çıkmadı

takım büyükşehir belediyespor olunca başlıklardaki kelime oyunları arttıkça artıyor. bende geri durmadım. zaten bir şey olsada kelime oyununu yapıştırsam diye bekliyorum. bu kadar abartılı olmasada canım sıkılınca arıyorum böyle ilginç başlıklar. belediye maçıyla ilgili okuduklarımdan en güzeli 'kartal pençeledi, belediye kepçeledi ' oldu.

iki tarafta bir şeyler yaptı ve son şampiyon berabere kalarak açtı sezonu. bu ifade yanlış oldu ama bilerek kullandım.sonuçta beşiktaş tek başına berabere kalmadı. belediyespor'un maç içinde yaptıklarını görmezden gelir bir ifade oluyor az önceki. basınımızda bu tip şeyler sıkça rastlanıyor. 'galatasaray(fenerbahçe, beşiktaş) yenildi!' demek yerine yenen takımın ismiyle birlikte '...... yendi!' denmiyor pek fazla. zaten spor gazetesi dediğin olay futboldan ibaret, bari hakkını ver futbolun ve adam akıllı açılardann bak olaylara.

neyse biraz da maça değinelim. beşiktaş çok kaçırdı yalan yok ama yıllardır olimpiyatta yalnızları oynayan belediyede fena değildi. ibtahim'in golüne bittim resmen, çok güzeldi; selam olsun ona buradan. fink, bu sezon yapılan transferler içinde ligimizin en iyilerinden. golle açtı süper ligi hemde ceza sahası dışından. uzaktan goller atabilmesi, sıkışan maçlarda kilid açmaya yarayacaktır. nihat, askerlik ve yeni oyuncu olmanın sıkıntısını henüz aşamamış gözüküyor. daha sezon başı tabi, atlatılacaktır yakında bunlar.


zulümpiyat adını alan stadda futbol bu kadar oynanıyor bu ülkede. milan liverpool maçı stadla tamamen zıt bir maçtı, kabul etmek lazım. liverpoollu seyircilerin bir kısmının maça dağ tepe bayır demeden patika yollardan gelmesini hesaba katmıyorum tabi. önce stadı yapıp daha sonra ulaşımı halleden zihniyetin, galatasaray'ın yeni stad tasarısındada karşımıza çıktığını görüyoruz. umarım sonu olimpiyat stadı gibi olmaz. roma olimpiyat, berlin olimpiyat hatta münih olimpiyat'ı gözümün önüne getiriyorumda; italyanların, almanların iyi anılarını barındırıyorlar. bizim ki ise liverpool'luların tek gecelelik anısıyla ayakta duruyor. 'atatürk' olimpiyat stadı demeye dilim varmıyor, yüzüm kızarıyor ve yazım burada bitiyor...

pişt pişt... : nobre'nin ifadeler =) bu arada eleştirmek için bu maçı beklemişim gibi olmuş, ilgisi yok; aman ha.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder