16 Ağustos 2009 Pazar

6 gollü deplasman zaferi


yahu bu maçı da belirtmeden geçemem. 'topçular' deplasmanda döşemiş 6'yı parsel parsel everton kalesine, nasıl bahsetmeyeyim. ligin ilk maçında goodison park'ta arsenal fırtınası esti ve everton bu fırtınaya kapılmaktan kendini alamadı.


zaten her şey insafsız bir golle başladı, denilson ne yaptın öyle! uzaktan gollere her zaman bayılmışımdır. bu da en nadide örneklerinden biri oldu. dakika 26.

ikinci gol bir duran top organizasyonu olsada, ben o kadar havadan giden bir orta görmedim. orta çok fena bombeliydi. ama o şekilde gitmesi everton savunmasını afallattı ve uzak direkte vermaelen işi bitiren kafayı attı.dakika 37

3. goldede bir duran top ve yine bomboş kalmış bir arsenalli. daha 4 dakika önce sağ taraftan açılan ortayla 2. golü yiyen everton bu sefer soldan açılan ortayla 10 numaralı savunmacı gallas'a teslim oldu. maç boyunca duran toplarda hatalar yapan everton'a 2. ceza kesildiğinde dakikalar 41'i gösteriyordu.
2. yarı başladığında işlerin düzelmesini umut eden everton'lı taraftarları fabregas karşıladı. 48'de kanattan aldığı pası sol ayağının içiyle gayet iyi değerlendiren ispanyol yıldız bu işin burda bitmeyeceğinin habercisiydi.


4. golden sonraki 21 dakika boyunca everton bir fırsat bulsamda golü atsam diye beklerken arsenal'in sabrı taştı ve 20 dakikalık akınlarının meyvesini 69'da 4. golün sahibi cesc fabregas'la aldı. bomboş everton orta sahasını topla yaptığı deparla geçen ve ceza sahası önünde cezayı kesen fabregas'la durum 5-0 oldu.


6. gol için bir 20 dk daha beklemek gerekiyordu.genç arsenal'in genç oyuncusu eduardo takımı adına işi bitiren eleman oldu. arsenal 6-0 'ı yakaladığında dakikalar 89'u gösteriyordu.




59'da oyuna girmiş ve 30 dk.dır bu eziyetin sahada parçası olan 'saha'(kelime oyunu yapmadım, dikkat) 90+1 de sezona merhaba diyen everton'ın tek sayısını attı.


özetle arsenal golü attıkça boşalan everton orta sahasında fink attı tabiri caizzse ve fırsatları gole çevirerek tarihi bir başlangıç yapmış oldu premier league'e.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder