16 Temmuz 2009 Perşembe

yeşil beyaz efsane!

anadolu üsküdar 1908 spor klübü. türk futbolunun köklü klüplerinden biri olan a.ü.1908'in kuruluşu bir diğer istanbul takımı olan fenerbahçe'nin kuruluşunu da tetiklemiş. kısaca olay şöyle: 1907 yılında kurucuların bir kısmı kulübü kadıköy'e taşımak istemiş fakat bu karara itirazlar gelince kulüpte ayrılıklar yaşanmış ve kadıköy'e giden kurucular fenerbahçe'nin zeminini oluşturmuşlar. üsküdar'da kalanlar ise "anadolu" adı altında yeni bir takım kurmuşlar. kurucular arasında ünlü gazetecilerimizden burhan felek ve kardeşi dr. hüdai bey'de yer alıyor. klübün şu an ki renkleri yeşil beyaz fakat değiştirilmeden önce yeşil- sarıymış.
uzun süreler istanbul liginde yer alan a.ü.1908 güreş ve atletizim gibi dallardada oldukça başarılı günler geçirmiş.
klüp önümüzdeki sezon yine 3. ligde mücadelesini sürdürecek. tarihi boyunca 2. ligden öteye gidememiş olan a.ü. 1908, maçlarını maltepe stadında oynuyor. az ama cefakar bir taraftar topluluğuna sahipler. "infaz" adıyla bilinen üsküdar taraftarı, deplasman maçlarında da takımlarını yalnız bırakmıyorlar. klüpte kerem alışık, orkun uşak, bülent uygun gibi sanat ve futbol dünyasının tanıdık simalarıda forma giymişler.
klübün başkanlığını hakan erdemir yapıyor. türkiye cumuriyeti daha hesaplarda yokken başlayan serüvenine 100 yılı aşkın süredir devam eden klüplerimizden birisi a.ü.1908'i kısaca sizlere tanıtmak istedik. haydi bakalım...



maltepe stadyumu:

anadolu üsküdar 1908 taraftarları maltepe stadında:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder