11 Temmuz 2009 Cumartesi

timsah mı, ekonomik durum mu?

bursaspor, yeni stad için girişimlere ciddi bir şekilde başladı. firmalar projelerini sunuyorlar. bende bir kaç proje gördüm ve arasından 3 tanesine değinmek istiyorum.


düşünülen stad ekonomik açıdan bursapsor'a maçlar dışındada gelir sağlayabilecek. otel ve alışveriş merkezlerini içinde bulunduracak stad 40.000 kişi kapasiteli olacak. stad köşelerinde 3 tane 8 katlı iş merkezi bulunacak. açılır kapanır tavana sahip stadda konser organizasyonlarıda verilebilecek.
bana gayet cazip geldi bu stad. ekonomik açıdan büyük bir klüp olmaması bursaspor'un bu tip çok amaçlı stadlara yönelmesini sağlayabilir. stad hasılatı dışında da oldukça iyi bir gelirin sahibi olabilirler.


uefa kriterleri esas alınarak yapılan bir proje. 33bin kişilik stadın en önemli özelliği güneş enerjisinden enerji elde etmesi ve bursaspor'un bu enerjiyi elektrik kurumlarına yaklaşık 760 tl gelir sağlayacak şekilde satabilecek olması. ayrıca stadın hilal şeklinde yapılabilceğini de belirtmişler.
ilk stada oranla daha cazip gözüküyor. günümüzde enerji ihtiyacı oldukça fazla ve bu stad enerji üretiyor ve enerjiyi satıyor. bence söz edilen fiyatı bile geçebilir yıllar içinde. proje resmide oldukça güzel duruyor. bursaspor'a yakışabilir.


çatısıyla oldukça ilgi gören bir proje. timsahı andıran çatısıyla bursaspor'un sembolünü stadyuma yansıtan proje sahipleri gelirlerini localardan sağlamanın hesaplarını yapıyor.
çatısı gerçekten çok güzel olmuş ama gelir olarak diğer iki projenin gerisinde kalabilir. işte sorunda burada çıkıyor. ilk stad geliri ve oluşabilecek atmosferiyle öne çıkıyor ama bursasporlu'ların "timsah"ı tercih edeceklerini düşünüyorum. görüntü itibariyle stada gelen taraftarı coşturabilecek bir özelliğe sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder