25 Temmuz 2009 Cumartesi

paf'ın bilinmeyen kralları

profesyonelliğe aday futbolcular(paf) ligi, genç futbolcuların 'a takıma' yükselmeden önceki son durakları. yani futbolcuların artık en üst düzey performanslarını sergilemesi gerektiği bir yer. futbolcularda zaten bunun bilincinde. belkide bu yüzden süper lig'den veya profesyonel alt liglerden daha çekişmeli, daha tempolu maçlar oynanıyor. futbollarıyla dikkat çekmek için varlarını yoklarını ortaya koyuyorlar. eğer paf maçı izlemeyen birisiyseniz mutlaka izleyin, özellikle de derbi maçlarını izleyin. kontrollü futbol oynayarak bizi sıkıntıya boğan abilerine inat hayli istekli, bol pozisyonlu ve oldukça heyecanlı maçlar çıkarıyorlar. anlayacağınız üzere paf ligi maçlarınıda oldukça sık seyrediyorum. önümüzdeki sezon gittiğim ve tvden izlediğim maçlar hakkında da yazılar yazacağım. asıl anlatmak istediğim konuya gelince.
paf liginin gol krallarına bir göz attım ve bir çok oyuncuyu tanımadığımı farkettim. bunun nedenlerinden biride bir kısmının süper lig tecrübesi yaşamamış olması. özellikle de gol krallarını araştırmak istedim; sonuçta bir takımın maçı kazanması için gol atması gerekiyor ve bu arkadaşlarımızda yaş grupları içinde bunu en iyi yapabilen oyuncular. tabiri caiz ise futbol adına "nimet" bu oyuncular. hal böyleyken neden bazı şeyleri göz göre göre başarmış bu oyuncuların 3. liglerde oynadıklarını futbol kamuoyunun sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. türk futbolcusunun yetenekli olduğunu savunmamızla, yeteneklilerin yeteneklilerine gereken değeri vermememiz tezat oluşturuyor.

97/98 de 21 golle kocaeli paf'ı sırtlayan ragıp başdağ, 00/01 sezonunda 29 golle fenerbahçe'nin paf kralı olan semih şentürk ve 01/02 sezonunda 26 golle samsunspor'a gol kralı kazandıran caner altın dışında adını yeteri kadar duyduğumuz başka bir oyuncu yok. tabi araştırmam 04/05 sezonuna kadar. çünkü bu sezondan sonrakiler yeni yeni a takımla çalışmlara başlıyorlar. arada menajerlik oynayan arkadaşlarımızın hatırlayacağı volkan glatt var. kendisi süper ligde oynayamamış paf krallarından biri. keza muzaffer akdoğan ankaragücü paf takımında olmasına rağmen süper ligde maça çıkamamış bir isim. trabzonspor'un 98/99 kralı okan çebi, bu sezon 3. ligde bandırmaspor formasını terletecek.3. ligi veya bandırmaspor'u küçümsemek için belirtmiyorum bunları. sonuçta paf ligi süper ligde oynayan kluplerin katılımıyla oluşuyor yani süper ligden önceki son durak; ama bu futbolcu nerede; süper ligden 4 lig aşağıda!
aklıma geçen sezon yaşadığımız bir hadise geldi. özgür çek; fenerbahçe alt yapısından yetişen ve geçtiğimiz sezon içinde 5 yıllık mukaveleyle profesyonelliğe adım atmış bir futbolcu kardeşimiz. fenerbahçe'de heyecan uyandıran bu hadise, özer hurmacı transferinde takas oyuncu olarak kullanılmasıyla son buldu. alt yapısından yetiştiği fenerbahçe'de bir maç dahi oynamadan takaslanacak oyuncu durumuna düştü genç yetenek. inşallah kendisininde belirttiği gibi fenerbahçe'ye dönerek, hedeflerini gerçekleştirir.


uzun bir yazı oldu fakat bu konu, üzerine uzunca düşünülmesi gerekn bir hal aldı. takımların altyapılarını birer mecburiyet akademisi yapması beni oldukça rahatsız ediyor. diyeceklerim bir kısmı budur. kalanınında bir zaman sonra tekrar sizlerle paylaşırım. sağlıcakla kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder